ВСЕ ПО РЕМОНТУ та БУДІВНИЦТВУ - КОЛОМИЯ -
Головна » 2010 » Березень » 5 » Дизайн стін. Матеріали, оформлення, вирішення. Шпалери
20:13
Дизайн стін. Матеріали, оформлення, вирішення. Шпалери
Здавалося б, що може бути складного у шпалерах. Та це тільки на перший погляд. Або до першого ремонту, коли починаєш хапатись за голову і намагатись розібратись, який тип шпалер підійде саме для твоєї квартири. Якраз в вирішені цього питання ми і спробуемо вам допомогти. В цій статі ми дамо роз’яснення чим водостійкі шпалери відрізняються від візерункових, а вінілові від рідких та де і в яких умовах їх можна використовувати.

Всі види шпалер можна класифікувати по декількох ознаках. Перша - це зносостійкість або водостійкість. Найменш міцними є звичайні паперові шпалери. Вони, як правило, застосовуються для обклеювання кімнат. Водостійкі шпалери являють собою або синтетичну плівку, або основу, на яку нанесений захисний пластиковий або полімерний шар, що дозволяє збільшити термін експлуатації шпалер. Такі шпалери можна мити, протирати вологою ганчіркою, але без використання мийних засобів. Саме тому подібний вид шпалер найбільш часто застосовується на кухні, у коридорі, у ванній кімнаті, де умови експлуатації екстремальні. На упаковці такі шпалери відзначені особливим символом - хвилястою рискою. Одна хвиляста риса означає водотстійкі шпалери, дві - стійкі до миття з використання невеликої кількості мийного засобу, три - найбільш водостійкі види шпалер.

Друга ознака - це наявність або відсутність рельєфного малюнка на шпалерах. Прийнято виокремлювати гладкі шпалери, без яких-небудь рельєфних малюнків, шпалери з рельєфним малюнком, нанесеним на поверхню шпалер у процесі їхнього виробництва та шпалери з видавленим малюнком, і четвертий вид, який являе собою - багатошарові шпалери із глибоким малюнком.

Одним з основних критеріїв, необхідних при виборі шпалер, є їхня щільність. Виділяють легкі шпалери (до 100 г/кв.м.), важкі (до 150 г/кв.м.) і багатошарові тканнині шпалери (їхня вага становить понад 150 г/кв.м.).

І ще одним важливим критерієм при виборі шпалер є їхній декор. Гладкі одноколірні шпалери найбільш простий варіант - вони не вимагають припасування при поклейці. Гладкі шпалери з повторюваним або неповторюваним візерунком вимагають припасування на стиках.

При виборі шпалер варто звернути увагу на матеріал, з якого вони виготовлені. І отут є, над чим поламати голову.

Найбільш простий варіант - паперові шпалери. Вони підходять для використання в житлових приміщеннях.

Вінілові, що миються шпалери, з нанесеним на них захисним шаром, ідеальні для кухонь, коридорів і ванних кімнат.



Тканинні шпалери підійдуть для вимогливих покупців. На паперову основу клеються лляні, фетрові, бавовняні і навіть шовкові тканини, завдяки чому створюється ефект розкоші та багатства. Текстильні шпалери давно стали робочою нивою для дизайнерів: кількість варіантів і колірних гам яких надзвичайно велика. Ціна відповідна - погонний метр таких шпалер, як правило, у кілька разів вище ціни їхніх паперових аналогів.
Рідкі шпалери екологічні та мають очевидні переваги при експлуатації: вони не тільки легко «всідаються» і не відстають від стін, а і володіють тепло- та звукоізолюючими властивостями.



Скло-шпалери з’явивились на ринку біля 20-ти років тому мають не тільки підвищену зносостійкість, экологичность та міцність, а ще і вогнестійкість . Зроблені з особливого матеріалу (спеціального скла, з якого при температурі понад 1200 С тягнуть волокна), вони дозволяють стінам «дихати», що належним чином оцінять ті, для кого важливий мікроклімат у приміщенні.



Коркові шпалери володіють звуко- та теплоізоляційними властивостями.



Багатошарові металеві шпалери не пропускають інфрачервоне випромінювання, прості в експлуатації, довговічні, підтримують внутрішній клімат приміщення й ідеальні для створення аристократичного та витонченого дизайну.


Переглядів: 1095 | Додав: NAD | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Погода та курс вал

Відправити SMS Відправити SMS Відправити SMS Відправити SMS Цены на бензин
новости

ЛІЧИЛЬНИКИ,ДРУЗІ


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Rambler's Top100 koljmya.at.ua kolomyya.at.ua Украинский портАл Каталог MyList.com.ua КОЛОМИЯ ПЕРЛИНА ПРИКАРПАТТЯ Graffiti Decorations(R) Studio (TM) Site Promoter Строительная компания - ремонт квартир, дизайн интерьеров, евроремонт Украина онлайн Каталог Бригадир :: КОЛОМИЯ, Украина, Ивано-Франковск Безкоштовний каталог сайтів Каталог сайтов Всего.RU Интерьер дома Каталог сайтов :: Развлекательный портал iTotal.RU Весь интернет в одном каталоге! Create a free website ; UKRSTROY.NET -
 информационный строительный портал Украины ProStroy Продажа проектов коттеджей

Цікаві штучки

Русский Шансон - скачать музыку в формате mp3

Cофт, SMS

МОЇ ДРУЗІ Свіжий софт КОЛОМИЯ ПЕРЛИНА ПРИКАРПАТТЯ Декоративные краски для внутренних помещений Проекти будиночків