ВСЕ ПО РЕМОНТУ та БУДІВНИЦТВУ - КОЛОМИЯ -
Головна » 2010 » Березень » 5 » Дизайн стін. Матеріали, оформлення, вирішення. Склошпалери
20:10
Дизайн стін. Матеріали, оформлення, вирішення. Склошпалери

Склошпалери - дуже цікаве декоративне настінне покриття. Основу склошпалер становить скляна нитка, яку виплавляють з кварцового піску, соди, доломіту та вапна. У такому вигляді, скло набуває дуже цікаві властивості. Воно стає дуже міцним і еластичним. При виготовлені склошпалер зі скловолокна ткуть фактурні тканини з різними малюнками (ромб, ялинка, листочки і т.д.). Склошпалери можуть бути одношаровими і двошаровими (на паперовій основі).
Плюси склошпалер:

* Екологічність, склошпалери виготовляються з природної сировини і в них немає токсичних компонентів.
* Склошпалери гігієнічні та гіпоалергенні, вони не притягують пил і не накопичують статичної електрики.
* Склошпалери пожежнобезпечні, вони не підтримують горіння і не виділяють отруйних речовин при контакті з вогнем.
* Склошпалери проникливі для повітря і стіни під ними «дихають», вони перешкоджають утворенню грибка і цвілі.
* Склошпалери вологостійкі, вони не розбухають, не розслоюються і не відклеюються під впливом води.
* Склошпалери стійкі до чистящих засобів і дуже міцні.
* Наносяться на будь-яку поверхню і легко клеются.
* Піддаються багаторазовому перефарбуваню (деякі види склошпалер можна перефарбовувати до 25 разів).

Мінусів склошпалер можна уникнути, якщо купувати якісну продукцію відомих виробників. При виборі склошпалер треба врахувати кілька нюансів. По-перше, слабко виражена фактура малюнка після кількох шарів фарби втрачається. По-друге, бували випадки, коли при розгортанні рулону дешевих шпалер, полотно відразу розтріскується і кришиться.

Фарбувати склошпалери можна латексними або водоемульсійними фарбами і акриловими лаками. Склошпалери дозволяють створювати різноманітну фактуру стін. Можна «грати» як кольором так і малюнком. Якщо використовувати матові фарби, у малюнка з'являється глибина. За допомогою глянцевих фарб можна підкреслити фактуру.

Можна стіни пофарбувати в різні кольори або на однотонну поверхню нанести трафаретних малюнок. А можна нанести на склошпалери прозорий лак для збереження тканинної структури.
Склошпалерами можна обклеїти двері вбудованих шаф. Такий прийом дозволяє сховати вбудовані шафи, двері в гардеробну або непоказний шкафчик.


Як вибрати Склошпалери?

Вибір нового матеріалу - завжди справа непроста. І часто ми дізнаємось, що вибрали зовсім не те, коли вже занадто пізно. Особливо це засмучує, якщо мова йде про будматеріали - не відривати ж шпалери, які вже приклеєні на стіни. Тому ми розповімо, як правильно вибрати склошпалери.

Склошпалери на сьогоднішній день - це самий довговічний матеріал для декорування стін. Термін їх служби до 30 років, а може і довше. Тому, вибираючи такі «довговічні» шпалери, важливо придбати матеріал самої вищої якості. Але ж як відрізнити якісні шпалери? Раніше одним з критеріїв якості склошпалер вважалась щільність. Зараз ситуація змінилась, тому що більшість виробників склошпалер досягають щільності матеріалу за рахунок великої кількості просочення розчином на основі крохмалю. Така «щільність» має значення тільки в рулонах - на стіні крохмаль розчиняється в клеї і залишається тільки початкова щільність матеріалу. Такі шпалери відрізняються плоскою фактурою.

Взагалі кажучи, важко оцінити фактуру сухого матеріалу, поки він ще в рулонах. Справа в тому, що деякі виробники склошпалер і розраховують на це перше враження. Для того, щоб шпалери в каталозі і в рулонах виглядали добре, вони розпушують нитки і малюнок шпалер здається дуже рельєфним. Але, коли наклеюєш такі шпалери на стіну, відбувається диво - під дією шпателя вони чарівним чином розгладжуються, оскільки зайве повітря видавлюється з малюнка. Для того, щоб виявити такі «фальшиві» шпалери, непогано було б провести тестове наклеювання. Візьміть шматок шпалер, наклейте йоого на стіну, розгладьте, по можливості помалюйте і оцініть результат.

Крім того, на ринку продаються шпалери першого і другого сорту. Перший сорт - це якісні шпалери з гарантією. Другий - свого роду «Кіндер-сюрприз», не вгадаєш, як вони будуть виглядати на стіні і скільки прослужать. Зовсім вже неякісні шпалери можна впізнати ще в рулоні - при розгортанні від них відколюються маленькі шматочки, такі шпалери можуть почати тріскатись.

Як наклеювати склошпалери?

Технологія наклеювання слошпалер досить проста, їх можна наклеювати на стіни, на двері, навіть на стелю. Та є свої особливості. По-перше, перш ніж клеїти шпалери, потрібно покрити стіну летексною грунтівкою нетрального кольору. По-друге, клей наносять на стіну, а не на шпалери.
Решта правил для наклеювання склошпалер такі ж самі, як і для всіх інших шпалер. Стіна повинна бути підготовлена: чиста, гладка, прогрунтованна. Потрібно використовувати спціальний клей з дотриманням технології нанесення, що вказана на упаковці. Перед наклеюваням шпалери можна нарізати на полотна або використовувати безпосередньо з рулону. При нарізці лишіть 5-10см напуску, для вирівнювання малюнка, все клеїться у стик, потім надлишкі акуратно обрізаються. В деяких видах шпалер зі складним малюнком є стикувальна смуга.
Щоб у подальшому краще лягала фарба, після наклеювання поверхння склошпалер грунтується розбавленим розчином клею.
Переглядів: 2284 | Додав: NAD | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Погода та курс вал

Відправити SMS Відправити SMS Відправити SMS Відправити SMS Цены на бензин
новости

ЛІЧИЛЬНИКИ,ДРУЗІ


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Rambler's Top100 koljmya.at.ua kolomyya.at.ua Украинский портАл Каталог MyList.com.ua КОЛОМИЯ ПЕРЛИНА ПРИКАРПАТТЯ Graffiti Decorations(R) Studio (TM) Site Promoter Строительная компания - ремонт квартир, дизайн интерьеров, евроремонт Украина онлайн Каталог Бригадир :: КОЛОМИЯ, Украина, Ивано-Франковск Безкоштовний каталог сайтів Каталог сайтов Всего.RU Интерьер дома Каталог сайтов :: Развлекательный портал iTotal.RU Весь интернет в одном каталоге! Create a free website ; UKRSTROY.NET -
 информационный строительный портал Украины ProStroy Продажа проектов коттеджей

Цікаві штучки

Русский Шансон - скачать музыку в формате mp3

Cофт, SMS

МОЇ ДРУЗІ Свіжий софт КОЛОМИЯ ПЕРЛИНА ПРИКАРПАТТЯ Декоративные краски для внутренних помещений Проекти будиночків